ONLINE LEESLES VOOR KINDEREN

“Ik ben heel blij dat jullie kinderen helpen

Dagelijks logden 122 kinderen thuis in via het online programma LeesMees en kregen hulp van Serif Tut, ofwel Meester Serif, zoals de kinderen hem noemen. Hij werkt als intermediair in bibliotheek Transvaalkwartier en helpt de kleine bezoekers normaal gesproken in de bibliotheek zelf, maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon dit nu niet.

Mehmet Efe Kulluk

Leesplezier voorop

Het uitgangspunt van LeesMees is leesplezier. De teksten op het platform sluiten goed aan bij de belevingswereld van leerlingen uit de groepen 4 t/m 8. Bekende games, vlogiconen, snelle auto’s, geheimzinnige gebieden, beroemde uitvinders, gadgets en hacken: de leesmotivatie neemt met sprongen toe.

Serif benadrukt hoe belangrijk het is dat dit online kan: “Deskundigen weten het al: begrijpend lezen is de basis van succesvol zelfstandig studeren en speelt een cruciale rol in het (basis)onderwijs. Helaas blijkt uit diverse onderzoeken dat het niveau al jaren keldert en het leesplezier afneemt. Daarom is het goed dat de begeleiding doorging, ook toen we gesloten waren.”

Blije deelnemer

Ook kinderen reageerden enthousiast. Zo stuurde Mehmet, een van de deelnemers, een berichtje: “Hartelijk bedankt dat ik jullie programma leesmees kan gebruiken. Zo heb ik minder achterstand met begrijpend lezen en kan ik een nog hoger niveau halen met mijn begrijpend lezen. Ik ben heel erg blij dat jullie kinderen helpen.”

Leerlingen bedanken Meester Serif voor zijn hulp bij online huiswerkbegeleiding

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Aanmelden