Jaar in beeld

Een greep uit de activiteiten die begin 2020 plaatsvonden of ondanks het coronavirus toch doorgingen op momenten dat dit volgens de maatregelen mocht.

Kaartweven

Een groepje dames probeert deze middeleeuwse naaitechniek met hulp van een archeoloog in het Historisch Informatiepunt van bibliotheek Laakkwartier.

ZomerZout Festival

Zeven podia in de regio Haaglanden brachten in de zomer een gevarieerd cultuurprogramma met aanstormend en gevestigd talent. In bibliotheek Leidschenveen traden vrijdag 28 augustus singer-songwriter Marvin Timothy, cabaretière Lien Cornelissen en singer-songwriter Adil op.

DocuDonderdag

Een paar keer per jaar kunnen mensen in bibliotheek Scheveningen een interessante documentaire komen kijken en daarna meedoen aan een creatieve activiteit. Vaak staat een landelijk thema centraal. Tijdens de Week van de Geschiedenis met als thema Oost-West – was de documentaire: Ze noemen me baboe van regisseur Sandra Beerends te zien.

Een snoer van parels

In verschillende wijkbibliotheken gaven actrices en theatermakers Anita Poelman en Martine de Moor de creatieve cursus ‘Een Snoer van Parels’. Deelnemers vertelden elkaar hun persoonlijke verhaal, schreven het op en lazen het elkaar voor. Resultaat was een mooi boekje, met alle verhalen erin gebundeld.

Tim Hofman

Tim vertelde over zichzelf en over zijn werk, aan de hand van gedichten over leven en dood, relaties, seks en religie.

Hoe zag Den Haag er vroeger uit?

Kinderen wisten de weg goed te vinden in het Historisch Informatiepunt van Laakkwartier. Leuk om te kijken hoe je eigen straat er vroeger uitzag, bijvoorbeeld!

BibliotheekAtelier Scheveningen

Bij creatieve workshops in de bibliotheek gaan docenten dieper in op kunstgeschiedenis en techniekleer. ‘Schilderen als Monet’, een schildercursus in vijf dagdelen, maakte veel indruk. Gelijktijdig liep de succesvolle Monet tentoonstelling in het Kunstmuseum Den Haag.

LiteratuurFestival Writers Unlimited

Voor het coronavirus uitbrak was dit festival in bibliotheek Ypenburg. Bezoekers gingen op reis door muziek, dans en poëzie uit het Caribisch gebied. In gedichten en spoken word lieten Walter Palm en Guiselle Martha je een Caribisch gebied ontdekken waarin culturen elkaar -gewild en ongewild- ontmoet hebben. Met optredens van muziekgroep Tipiko Den Haag en danstalent Junadry Leocaria. Foto: © Michel Porro

De Gouden Pen

In september presenteerde schrijfster Marlies Verhelst haar programma Ganzenveren en holenberen aan de groepen 6 van Prinses Catharina Amaliaschool. De kinderen schreven een spannend historisch verhaal en in een filmpje maakte Verhelst de winnaar van de Gouden Pen bekend. Illustratrice Helen van Vliet reikte de prijs uit in bibliotheek Leidschenveen.

Maak je eigen klederdrachtontwerp

Kinderen leerden in bibliotheek Scheveningen meer over klederdracht en maakten hun eigen ontwerp aan de hand van een pakket van het KinderAtelier.

Haagse Iconen

Fred Zuiderwijk ging in gesprek met Dennis Wening bij Haagse Iconen in bibliotheek Nieuw Waldeck.

Hoog bezoek!

Hare Majesteit Koningin Máxima gaf in de Centrale Bibliotheek het startsein voor het Nationale Jaar Vrijwillige inzet in 2021. Onder de naam Mensen maken Nederland vragen vrijwilligersorganisaties landelijk meer aandacht voor de verbindende waarde van vrijwilligerswerk.
Foto: © Patrick van Katwijk

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Aanmelden