Bieb070

Bibliotheek Den Haag | Jaarverslag 2020

Bibliotheek Den Haag blikt in dit digitale magazine terug op 2020, een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding ervan tegen te gaan, hadden wereldwijd grote invloed op het dagelijks leven. Ook in Nederland, ook in de bibliotheken.

 

Impact coronavirus

De bibliotheek ging in maart voor het eerst voor langere tijd dicht, opende in mei weer deels en moest daarna nog enkele keren haar deuren sluiten. Het was een jaar van wisselend (zeer) beperkte dienstverlening. Dat zult u terugzien in de cijfers, zoals de bezoekersaantallen die niet zo hoog zijn, terwijl de uitlening van e-books met 70% toenam ten opzichte van 2019.

Medewerkers bedachten al snel alternatieven: een bezorg- en afhaalservice, online lessen, digitale huiswerkbegeleiding en meer. U leest erover in dit jaarverslag, met dank aan iedereen die eraan meewerkte en zijn of haar verhaal vertelde. In het bijzonder willen wij onze leden en bezoekers bedanken voor hun aanpassingsvermogen en het feit dat zij bleven (terug)komen.

Samenwerking

Bibliotheek Den Haag organiseert veel projecten, activiteiten en workshops samen met partners, die we hartelijk danken voor de goede samenwerking. Dit jaar was het in mindere mate mogelijk grote activiteiten te organiseren, laten we hopen op betere tijden.

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier!

Bibliotheek Den Haag

Bibliotheek

in cijfers

1.201.261

bezoekers

1.680.655

uitleningen

90.029

leden

764.348

items in bezit

119.566

e-books uitgeleend

260

vrijwilligers

Video
Share

Facebook

Twitter

LinkedIn

Aanmelden